Laserontharing


Ontharing op de traditionele manier is vaak erg pijnlijk en vaak niet afdoende. Bovendien moeten de behandelingen telkens herhaald worden.

Laserontharing
Waar traditionele manieren van ontharing gebaseerd zijn op bruut geweld, het haar wordt inclusief haarwortel uitgerukt, is laserontharing een zachte ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt. Kies voor de Laser methode als u minder pijn verkiest bij ontharing.

Laserontharing: werkwijze
Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnloze ontharing. Laserbehandeling geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen!

Bovendien zorgt ontharing met de laser na 5 tot 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. Tachtig tot negentig procent van de behandelde haren is dan definitief weg!

Ontharing laser
Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Om dat te bepalen bieden wij u een gratis testsessie laserontharing aan. Wij behandelen u met de laser op een oppervlakte van drie vierkante centimeter. Afhankelijk van hoe u reageert op deze laserontharing, bepalen wij dan hoeveel keer u onder de laser moet voor een definitief resultaat.

Laserontharing uitproberen? Vraag een GRATIS testsessie t.w.v. €30 

Wil je graag jouw sessie boeken: bekijk dan snel de momenten waarop Laserontharing plaatsvindt:

Laserontharing in detail


Zo werkt het
Om te begrijpen hoe deze laser werkt, is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen.

Wat is haar?

Het haar groeit vanuit de haarwortel, ook haarfollikel genoemd.

Wat we boven op de huid zien is de haarpijl en dit is het verhoornde product dat word aangemaakt door de haarwortel of follikel. De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:

3 Groeifasen:

  1. Actieve groei (of anagene fase): van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel
  2. Regressieve fase (of catagene fase): periode van 2 weken waarbij een actief haar overgaat in de rustfase, het haar stopt met groeien. Ongeveer 4% van de haren verkeert in deze fase.
  3. Rustfase (of telogene fase): Periode van ongeveer 6 weken en na deze periode zullen de haren spontaan uitvallen en start een nieuwe groeicyclus of actieve fase. Ongeveer 13% van de haren zijn in deze fase.

Hoe haar groeit
De laser werkt in op de pigmentatie of melanine in de haren en is dus meest actief in de anagene fase. Aangezien er pigment nodig is om laserlicht te absorberen, is een behandeling van lichte haren niet mogelijk. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat men meer dan één behandeling moet ondergaan, voor we kunnen spreken van een volledige ontharing.

Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone en het aantal haartjes dat zich in de rustfase bevindt. Wanneer de haartjes weer actief worden, zijn er bijkomende sessies vereist.

Ontharen met de diodelaser
De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel met een zeer hoge energiewaarde en één specifieke en ideale golflengte (800nm). Deze lichtbundel word maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.

Na 3 à 7 dagen na de behandeling kan het lijken dat de haartjes terug groeien. Doch de meeste van deze haartjes zijn behandeld en vallen uit. Tussen de verschillende behandelingen mag er geen epilatie gebeuren, maar mogen de behandelde gebieden wel geschoren worden, of mag er ontharingscrème gebruikt worden.

Voor en tijdens de behandelingen mag er absoluut geen gebruik gemaakt worden van een zonnebank. Buiten of op het strand is zonnen ook zeker af te raden. Dit geldt enkel voor de te behandelen zones.

Hou ook in gedachten dat de ervaring van onze lasertherapeuten ook van belang is bij het aantal behandelingen. Slaat de therapeut tijdens de behandeling een paar haarfollikels over, dan moet u vaker terugkomen. Onze therapeuten zijn erg precies en efficiënt en dat geeft ons een groot voordeel. Het toestel dat wij gebruiken, de LightSheer diodelaser, is bovendien veruit het meest efficiënte toestel. Het behoort tot de top in lasertechnologie, geproduceerd door dé specialist in professionele laserbehandelingstoestellen.

Veel lasertoestellen die gebruikt worden door andere operatoren zijn vaak veel goedkoper, of gebruiken een verouderde lasertechnologie. Uiteindelijk zijn voor u de kosten voor een totale behandeling hoger, omdat u per zone meer behandelingen nodig heeft.